Bij een fruithapje prak je al gauw een banaan als mama. Dat is snel klaar. En gelijk heb je! Maar heb je daarnaast wel eens gedacht aan verse appelmoes? Een gewone appel is nog te ingewikkeld zo zonder tanden natuurlijk ;-), een zacht appelpapje daarentegen.. jammie! Het 'ontschillen' kost ietsje pietsje meer tijd dan bij een banaan, verder is het gewoon in stukken even laten pruttelen met wat water. Het voordeel dat appelmoes heeft ten opzichte van die banana gogo? Je kan fruithapjes in het vooruit maken! Neem gelijk 2 appels en je heb fruitmoes voor 2 à 3 hapjes, die je in de koelkast of vriezer goed kan bewaren in kleine bakjes voor een volgend fruithapmoment met je kleintje.
Het recept voor de appelmoes - 2 à 3 hapjes:
- 2 middelgrote appels
- 2 eetlepels water
- kaneel
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in grove stukken. Doe de stukken appel in een (steel)pan met deksel erop. Voeg vervolgens per appel één eetlepel water toe in de pan en zet de pan op middelmatig vuur met de deksel erop. Laat dit zo'n 10 minuten pruttelen. Als het goed is, is de appel nu zacht genoeg om met een vork te prakken. Zo niet, gebruik dan een stamppot stamper of de staafmixer als je het echt helemaal glad wil. Zelf laat ik altijd wel wat stukjes erin zitten, omdat het ook goed is voor de allerkleinsten om te leren 'kauwen' en zo hun mondspieren te trainen voor het praten later. Waar appelmoes allemaal niet goed voor is.. 😉 Kaneel kan je er tot slot nog op doen voor de smaak. Ik voeg liever geen suiker toe, maar met kaneel is een per ongeluk iet wat zure appel ineens weer lekker. 🙂