Van de buurt – in Amsterdam

 • Van de buurt – restaurant – interieur
 • Van de buurt – restaurant – interieur 2
 • Van de buurt – kinderen
 • Van de buurt – panini geitenkaas
 • Van de buurt – babyhapje – wortel met pompoen
 • Van de buurt – lekker happen – kindvriendelijk

Afgelopen maandag ging ik op bezoek bij een vriendinnetje van mij in Amsterdam. Rianda zou eerst naar mij toe komen, maar ze is al bijna uitgerekend nu. Dus dat risico wilden we niet nemen! Ik ben daarom lekker met Noah naar haar toe gegaan. Noah neem ik met gemak ergens mee naar toe, toch vind ik het altijd wel spannend om in een restaurant of lunchroom af te spreken. Ik ben één keer met hem en een vriendin naar de Bakkerswinkel gegaan, erg lekker allemaal, maar veel te druk voor kleine kindjes! Noah kon niet anders dan in een kinderstoel en dat wilde hij helemaal niet de hele tijd. Hij is echt een kruipertje en een groot onderzoeker namelijk. 😉

Gelukkig was daar Van de buurt bij Rianda om de hoek! En zoals deze plek klinkt, zo is 'ie ook. Heel relaxt, gastvrij, gezellig en easy going. Geen overdreven hip gedoe en iedereen is welkom, dus kinderen ook! Ze hebben er bakken met speelgoed en boekjes, maar je wordt er niet mee bedolven. Het is een plek waar je kind lekker kan kleuren of spelen met de blokken, terwijl jij heerlijk een kop koffie drinkt en bijpraat met een vriendin. En misschien zijn er wel andere kindjes om mee te spelen. Noah had in ieder geval meteen een vriendinnetje aan de haak geslagen, die telkens lief speeltjes kwam brengen voor hem.

Op de kaart vind je niet alleen heerlijke broodjes, zoals mijn panini geitenkaas met honing, maar ook gezonde sapjes zoals bietjessap èn... babyhapjes! Hier ben ik echt super enthousiast over! Zo kon Noah eerst fijn spelen en daarna lekker met ons een hapje mee-eten. En wat ging die pompoen-wortel puree er goed in. Lekker zoet voor een zacht prijsje. En geen gebedel om mijn broodje, hahaha! Ze maken zelfs hapjes om mee naar huis te nemen voor je kleintje. Fijn als je geen zin hebt om te koken. En alles is gezond, groen en goed klaargemaakt.

Tot slot organiseren ze leuke activiteiten voor volwassenen (voetbalavond, filmavond of pubquiz) en ook voor kinderen. Voor kinderen zie ik het nog niet zo gauw op de website terug, maar de serveerster kon me vertellen dat ze graag willen gaan koken met kinderen. Lekker proeven en ervaren onder het mom: zien doet eten. Ik ben benieuwd! Wat mij betreft een geweldige plek om eens heen te gaan met een stel vriendinnen en je kids. Of bijvoorbeeld voor het eerst uiteten met je kersverse gezin. Ook aan de mannen is gedacht namelijk met 19 soorten bier op fles. 😉

En ook al ben je niet zoals Rianda uit de buurt, je bent meer dan welkom in Van de buurt!

Brandkids 468x60


Grotere kaart weergeven

4 Responses

 1. Iris
  Hey leuk! Dat is bij mij om de hoek :-)
  • Wat toevallig Iris! Ben je er al eens geweest? Het is echt een leuke en relaxte plek! :-)
 2. Iris
  Ja ik mom er wel eens. Er werd laatst een baby cooking workshop gegeven. Was erg interessant!
  • Wat cool! Dat is precies wat mij verteld werd. Dat zou mij ook heel leuk lijken dus voor mezelf (en andere mama's)! En leuke verschrijving, mommy. ;-) Nog lekkere recepten eraan over gehouden?

Leave a comment