De Vogels – prentenboek met geluiden!

  • Koekoek – De vogels – Dille en kamille
  • Ekster – De vogels – Dille en kamille
  • Nachtegaal – De vogels – Dille en kamille
  • De vogels – Dille en kamille

Noah is gek van vogels. Altijd staart hij zich een ongeluk uit het raam of vanuit de wagen als hij iets ziet bewegen in de lucht. Ook bij oma in de tuin zijn veel vogels te zien. Toen ik het zoontje van een vriendin van mij zag met een boekje over vogels, raakte ik meteen enthousiast. Hier lees je het in mijn blog. Dit is leuk voor Noah! En nee, mijn wens is niet dat hij op 50-jarige leeftijd een volleerd vogelkijker wordt met camouflagepak en verrekijker. 😉 Wel wil ik graag Noah kennis laten maken met boekjes lezen en hem leren over de natuur. Met dit leuke boekje kan dat allebei. Hij is verkrijgbaar bij de Dille & Kamille voor €11,95. (Ik word overigens niet gesponsord door deze winkel voor dit boekje. Ik vind het gewoon oprecht een heel leuke winkel!)

In het boekje staan zes verschillende vogels. Het leuke van het boekje is dat het precies bij Noah's vaardigheden aansluit nu. Het zijn grote plaaten om naar te kijken, zonder tekst want hij kan nog niet lezen en wel heel goed alles bekijken zo. En de vogels maken geluid! Noah is nu heel goed in de 'pincetgreep'. Dat betekent dat hij goede controle heeft over zijn kleine vingertjes. Hij kan dus heel precies op het sensorische rondje drukken, dat zorgt voor het tsjilpen van de vogels. Iedere vogel heeft zijn eigen geluid, van koerende duif tot zingende nachtegaal. Nooit geweten dat die zo klinkt. En ook mijn vriendje de merel staat erin. Die kwam altijd op bezoek in onze achtertuin vroeger en nu ook bij Noah op schoot. 🙂

Noah werd meteen blij van dit boekje. Dan staat hij half te headbangen van enthousiasme, bij ieder vogelgeluidje weer. Als je meer wilt weten over welke boekjes geschikt zijn voor jouw kleintje, kijk dan ook eens op de website van boekstart. Dat is een landelijk programma om baby's en ouders te stimuleren tot lezen en voorlezen. Lezen en voorgelezen worden is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. De bibliotheek organiseert van alles rondom boekstart. Je kan jouw kindje daar gratis voor aanmelden. Dan krijg je een leuk koffertje met informatie en een gratis knisperboekje van kikker.

Veel lees- en kijkplezier!

No Comments Yet.

Leave a comment