Buitenspelen (met winactie!)

Zoals je hier kon lezen, hebben mijn vriend en ik geen groene vingers. Maar inmiddels wel een groene tuin die zorgt voor veel uurtjes buitenspeelplezier van onze Noah! We hebben het onszelf gemakkelijk gemaakt met jawel: kunstgras. Je kan nog net geen potje hockey bij ons achter spelen, maar mooi dat het erbij ligt! Al was dat niet zo moeilijk, aangezien het een paar weken ervoor nog vol stond met een halve meter hoog kattestaart. 😉  Waarom we het zo ver hebben laten komen? Omdat we allebei liever lui dan moe zijn en omdat we over een klein jaar toch gaan verhuizen. Ok, ik beken, vorig jaar hadden we dezelfde tactiek. Groeien, groeien en pas snoeien als we niet meer uit ons raam naar buiten konden kijken. 😉 Echter, vorig jaar was Noah nog een baby en onze tuin nog niet zo interessant voor hem. Dit jaar was dat anders. Noah keek vaak vol verlangen naar buiten door het raam. Zodra de zon wat harder begon te schijnen in het voorjaar, bekroop mij het vervelende gevoel dat ik mijn kind toch echt te kort deed. Alle speeltuinen in de buurt wel bezocht met Noah, maar toch, er gaat niets boven de deur uitstappen in je eigen tuintje met je kleintje. Ook al is het een stoeptegel van 2 bij 2. De tuin moest eraan geloven. En zie hier het resultaat!

watertafel tuin achtertuin kunstgras opblaasbadje in de tuin kunstgras

Zo'n groene grasmat nodigt gewoon uit om te spelen voor een kleine dreumes. Je kan er prima oefenen met stapjes zetten, stevig staand op je blote voeten want het is lekker schoon. Het is de ideale ondergrond voor een zwembadje. Wij hebben geen villa, maar sinds twee weken dus ons eigen golfslagbad in de tuin. Zet Noah in het water en het klotst alle kanten op. Heerlijk vindt hij het en dan geniet ik ook het meest! Wanneer ik hem zo zie spelen, maakt mijn moederhart echt een sprongetje.

watertafel zwembad opblaasbad

Als toef op de taart mochten wij van emob4kids een hele leuke watertafel testen, Wat een praktisch en gaaf ding! Je hebt de watertafel binnen 10 minuten in elkaar gezet. De tafel staat stevig op zijn poten. Er zit een waterrad, glijbaan, springplank, minibubbelbadje en twee grappige, robuuste poppetjes bij. Water uit een hoger gelegen (groene) bak zorgt ervoor dat het waterrad gaat draaien en dat de poppetjes echt van de glijbaan kunnen glijden met water. Je kan de tuutjes voor deze waterstroompjes open en dicht doen. Noah heeft dikke pret gehad met de watertafel. Het enige nadeel is dat de glijbaantoren met waterbak niet vastgezet kan worden. Met zo'n kleine dreumes die alles grijpt wat los (en vast) zit, blijf je die toren bouwen, haha! Of niet, want spelen met de losse onderdelen maakte hem net zo happy in de tuin. 😉

watertafel duikplank watertafel waterrad watertafel watertafel

Ik ben benieuwd of jullie vaak spelen in je eigen tuin met je kleintje en wat je dan zoal doet met mooi weer. Alle tips voor in onze gepimpte tuin zijn welkom! Laat je het me weten in de comments?

Winactie

Bij Emob4kids hebben ze naast watertafels nog veel meer leuk buitenspeelgoed, zoals een heuse klimtoren, zandbakken in allerlei soorten en maten, speelhuisjes of voetbalgoals. En het leuke is dat ik een waardebon mag weggeven voor €25,-. Wil jij ook lekker de tuin in met leuk speelgoed voor je kleintje? Doe dan mee aan de winactie door het volgende te doen:

1. Like mijn facebookpagina Mamazing.

2. Like de facebookpagina van Emob4kids.   uitpakken watertafel

3. Laat een berichtje achter onder dit blog of op Facebook bij de winactie waarom je de waardebon graag wint.

That's it! Leuk als je meedoet! En helemaal leuk als je de winactie deelt op Facebook onder je vrienden. 🙂

Liefs,

Chantal

Ps: de winactie loopt tot 22 augustus, op 23 augustus 2014 maak ik de winnaar bekend op de Facebookpagina van Mamazing! De winnaar wordt bepaald door middel van een loting en ontvangt een persoonlijk bericht van mij hierover.

Bron: dit blog is geschreven in samenwerking met Emob4kids.

29 Responses

 1. Wat een heerlijk relaxt 'gazonnetje'! Lekker onderhoudsarm.
  • Hahaha, jij slaat de spijker op zijn kop! ;-) Dank je voor je leuke reactie!
 2. Madeleine
  Wat een enige winactie :) Het ziet er superleuk uit!!!!!!!!
  • Dank je! Je bent welkom om mee te doen! Of was dat ook de bedoeling? ;-)
   • Madeleine
    Hey, nee ik doe niet mee! Als ik kids had, dan had ik het wel geweten ;) Ik gun het alle anderer moeders (en vaders) :) Succes allemaal!
    • Aaaaah haha, snap ik hoor en lief dat je de anderen succes wenst! :)
 3. Jakko
  En geen zin in natte kleding, kan je de betreffende watertafel ook gebruiken als speelse zandbak ;-)!
  • Yep! Heeeel goed idee, dacht ik zelf laatst ook. Dus wie weet doen we dat nog eens. Een zak zand hebben we al in huis, voor het ophogen van de stenen, wat we nooit gedaan hebben. ;-) Hahaha!
 4. Anita H.
  Shoptegoed wil ik graag inzetten voor aankoop trampoline. Stond al op de planning om die aan te schaffen.
  • Wauw, een trampoline, wat een goed plan! Als Noah groter is, lijkt me dat ook echt leuk voor hem. Kinderen schijnen er uren plezier van te hebben! Ik heb je genoteerd voor de winactie.
 5. Vivian
  Wat een ontzettend leuke winactie! Hier ook geen groene vingers haha maar ons manneke speelt ook heel graag buiten en daarom vorig jaar een stukje kunstgras gelegd. Nog steeds heel veel plezier van, wat een genot! De watertafel ziet er erg leuk en en laten we eerlijk wezen wat vinden kids nu het leukst...precies....spelen en knoeien met water (en zand) ;-)
  • Dank je Vivian en leuk dat je meedoet! Fijn hè, dat kunstgras!? Ik vind het ook echt de ontdekking van de eeuw. Weinig onderhoud en een lekker zachte ondergrond om te spelen. Je staat genoteerd voor de winactie!
   • Vivian
    Ja dat vinden wij ook haha en tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad van de aanschaf van het kunstgras!
 6. Joyce Knubben
  Wat een leuke actie, natuurlijk meegedaan. Kunnen we samen heerlijk zandtaartjes bakken ;) <3
  • Leuk dat je meedoet, ik heb het genoteerd! :) Zandtaartjes bakken, heerlijk haha! In onze volgende tuin komt ook zeker een zandbak.
 7. Mama in de dop
  Leuk he?! Zo'n watertafel. Wij hebben er ook een. In de winter vullen we die meestal met speelzand. Wij doen graag mee met de winactie. Sam is volgende maand jarig dus een cadeaubon kunnen we goed gebruiken :).
  • Wat een goed idee om hem met zand te vullen in de winter, iemand anders tipte me daar ook mee. Ga ik zeker nog eens doen! Wat leuk dat je zoontje bijn jarig is. :-) Dan wordt hij al weer 5 jaar zag ik op je leuke blog. Alvast gefeliciteerd en veel plezier met de feestvoorbereidingen. Ik zet je erbij voor de winactie!
 8. Vlijtig Liesje
  Wat een leuke tafel zeg. Hij staat ook leuk in jullie tuin zo!
  • Dank je! We hebben hem zelfs gebruikt als bijzettafel voor een bbq met vrienden laatst met een plank erover. Waar een watertafel al niet goed voor is. ;-)
 9. Danielle
  Wauw wat een leuke winactie! Die zouden wij heel graag winnen, voor in onze tuin die we eindelijk hebben na 4 jaar in een flatje zonder tuin of balkon. Omdat we nu nog niets aan de tuin gaan doen (pas volgend jaar) zou dit zeker super leuk zijn voor onze mannetjes om alvast lekker buiten te kunnen spelen.
  • Leuk dat te horen Danielle! En wat fijn dat je nu een tuin hebt voor je mannetjes! :-) Je staat genoteerd voor de winactie!
 10. Marrit
  Wauw genieten zeg! Heerlijk ook zo'n watertafel met het mooie weer (helaas nu even niet meer). Jilles heeft altijd de grootste lol in de tuin. Hij heeft een zandbak (zo'n lelijke schelp die superhandig is voor zand en de deksel voor water). Van de buurmeisjes heeft hij ook nog hun oude water- plus zandtafel gekregen. Nog nooit zo'n gelukkig mannetje gezien!
  • Oh, dat kan ik me helemaal voorstellen! Heerlijk gezicht is dat, je eigen manneke schaterlachend, spelend met zand en water! Fijn hoor zo'n buurmeisje, i love recyclen van oud speelgoed en die schelp heb ik ooit ook nog mee in mijn handen gestaan hoor, wie weet komt hij er nog eens. :)
 11. Marguerita
  Stoepkrijten! Dat kan alleen dan weer niet op kunstgras, maar wij gingen voor makkelijk met een betegelde tuin. Enige jammere is dat onze jongste het stoepkrijt ook nog weleens op wil eten :-( verder rijden ze graag op de diverse onderdelen van hun wagenpark, spelen ze in de zandbak, hebben ze een speelhuisje en blazen we ook bellen. Om het educatieve stuk op te pakken hebben we een klein deel van de tuin omgetoverd in moestuin, waar we geregeld komkommertjes, paprika's en tomaatjes oogsten. Leuke winactie!
  • Ha Marguerita, dank je voor je leuke ideeën! Een moestuintje ben ik ook van plan om aan te leggen in ons nieuwe tuintje volgend jaar, zo lekker en leerzaam inderdaad. ;) Ik heb je erbij gezet voor de winactie!
 12. Wat een moppie heb je toch! Superleuke foto's!
 13. jolijn kools
  Woow ik hoop dat ik nog mee kan doen want wat een gave win actie zeg !!!! ik zou die bon wel kunnen gebruiken voor mijn prinsesjes :)
  • Je bent nog op tijd, ik zet je erbij en ga vanmiddag de winnaar bekend maken.:)

Leave a comment