De Liebster Blog Award

De Liebster Award? Wat is dat? Ik had het wel eens voorbij zien komen op andere blogs, maar me nooit echt in verdiept. Vorige week kreeg ik zelf ineens deze blog award van een medemamablogger digitaal uitgereikt, namelijk van Mama's goud. Een gezellige, creatieve Gooische mama die naast het moederschap ook van fotografie houdt, check deze CSI Fly eens, erg om gelachen. 😉

Terug naar de Award. Een AWARD! Klinkt cool niet? Stiekem is het eerder een soort estafettestokje (kettingbrief, vriendschapsbrood..) dat je aan elkaar doorgeeft, met het nobele doel kleine blogjes wat meer onder de aandacht te brengen en de blogger zelf wat bekender te maken bij de lezer.

Liebster Blog Award

Dit is hoe het werkt. En als je nog wat verder leest, kom je dus ook nog eens in korte tijd wat meer over mij als persoon te weten. Normaal gesproken gebruik ik daar mijn blog niet voor, dus dit is een unieke kans als je nieuwsgierig bent naar mijn eigenaardigheden. 😉 En wie weet ontdek je ook nog andere leuke blogs op deze manier. Dus lees vooral verder. 🙂

♡ Je blog heeft minder dan 200 followers op bloglovin
♡ Deel 11 'facts' over jezelf
♡ Beantwoordt 11 vragen van de blogster die jou heeft genomineerd
♡ Nomineer 10 andere blogs
♡ Schrijf 11 nieuwe vragen voor de blogs die je hebt genomineerd
♡ Zet een linkje in je artikel naar de blog die jou heeft genomineerd
♡ Laat een reactie achter op de blogs die je hebt genomineerd

11 feiten

 1. Bedtijd: Het lukt mij nooit op tijd naar bed te gaan. Spreek ik af met mezelf vóór 22:30u naar de slaapkamer te gaan, lig ik er ineens weer 23:20u in! Nog 'even' wat opruimen, nog 'even' mijn mail... Dat wordt wat als Noah groter is. Hoop niet dat hij daarin op zijn mama lijkt. 😉
 2. Snailmail: I love snailmail. Lieve kaartjes sturen naar vriendinnen op bijzondere momenten, net als mijn moeder vroeger altijd deed naar mij. En ontvangen is ook altijd een feestje natuurlijk!
 3. Radiodame: Vroeger nam ik echt alles op op mijn dubbele cassettedeck. Ik maakte zelf bandjes met mijn eigen pianomuziek, vertelde verhalen over wat ik meemaakte op de middelbare school en zelfs het geluid van sissende gehaktballen in de pan nam ik op, om vervolgens op te sturen naar mijn grote zus die in New York studeerde.
 4. Koekiemonster: En als er geen koekjes in huis zijn, eet ik gerust 3 eetlepels Nutella zo hoppa uit de pot! (Hoop dat mijn vriend dit niet leest, hahaha!)
 5. Fantasy: Ik heb stiekem best veel fantasy boeken gelezen voor een Neerlandica. Vroeger las ik Stephen King en Tonke Dragt, later werd dat J.K. Rowling (Harry Potter).
 6. Muzikantje: Ik wilde vroeger naar het conservatorium of in een bandje zingen. Ik had zangles en wel 3x per week pianoles!
 7. Coach: Ik wil later mijn eigen coachpraktijk of iets dergelijks starten. Iets kunnen betekenen voor anderen vind ik super belangrijk.
 8. Vissen: We hebben twee goudvissen. Yeti en visje.
 9. Cup of soup: Ik ben gek op soep bij de lunch, liefst zelfgemaakt!
 10. Volleerd Yogi: Ik doe aan yoga, dat is echt me-time. 🙂

De 11 vragen van Fransesca

1. Waar typ jij je blogjes het liefst? Bijv.: de huiskamer, aan de keukentafel, in bed of ergens anders?

Het liefst typ ik ze op de bank in de huiskamer met een kop goeie thee van Pukka of Kusmi die ik altijd haal bij Dames Dietz, de prachtige eetwinkel van de twee zussen die (lucky me 😉 ) mijn vriendinnen zijn.

2. Wanneer ben je begonnen met bloggen?

Vorige zomer tijdens onze vakantie in Frankrijk kreeg ik het idee te gaan bloggen. Het leek me fijn om al die handige tips die ik had gekregen als kersverse mama door te geven aan andere mama's. En ook al die handige spullen die ik ontdekt had, zoals een borstvoedingsdoek of leuke plekken om heen te gaan met je kindje. Daarnaast wilde ik graag iets doen wat ik leuk zou vinden naast mijn werk, echt iets creatiefs en van mezelf. Et voilà, zo ontstond Mamazing in de Dordogne. Bij thuiskomst heeft mijn vriend me geadviseerd een domeinnaam en template te kopen en toen ben ik langzaam gaan opbouwen. Op 11 januari 2014 ging ik officieel 'live' met mamazing. 🙂 Lees hier mijn eerste blogpost!

Wat is het leukste dat voort is gekomen uit je blog? (Leuke samenwerking etc.)

Een blogvriendschap met Marrit van Suze Nane Poppe. Zij heeft ook een mamablog en is ongeveer tegelijk met mij begonnen en onze zoontjes schelen maar een paar maanden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik andere mamablogs niet van begin tot eind volg en lees. Maar die van Marrit is een uitzondering! Het is een leuk blog, zonder poespas, dat doet wat het belooft: jonge mama's van informatie voorzien. En de verhalen over haar zoontje lees ik ook graag, omdat ze zo grappig vanuit zijn perspectief geschreven zijn. We whatsappen zo nu en dan om elkaar te motiveren en te temperen. Want bloggen is verslavend leuk, maar kost als je niet oppast super veel tijd. En het allerbelangrijkst zijn toch echt mijn vriend en onze lieve Noah! Die in het echt knuffelen is 100x beter dan een foto van ze plaatsen. 😉

Wat wil je bereiken met je blog? Je ultieme droom.

Mijn droom voor mijn blog is dat ik er een boel mama's en ook niet-mama's blij mee maak, inspireer en op weg help. Ik wil graag het leven als mama zo eerlijk mogelijk weergeven, dus ook de struggles van slaapproblemen, afscheid nemen van het borstvoeding geven of timemanagement. En daarnaast een hoop fijne mamadingen als een eerste verjaardag of handige recepten en spullen in beeld brengen. De ultieme droom is nog meer mama's en andere lieve mensen bereiken, dus meer volgers. En wie weet ooit als ik het leuk blijf vinden, kan ik er dan mijn geld mee verdienen naast het coachen. 😉

Wanneer schrijf jij je blogposts en hoe combineer je dat met je kinderen? Bijvoorbeeld: Overdag of ‘s avonds?

Ik schrijf mijn blogposts vaak in de avond als mijn vriend naar voetbal is en Noah slaapt. Daarnaast schrijf ik vaak ook op mijn mamadag als Noah slaapt.

Hoe ben je achter het fenomeen bloggen gekomen? Heeft iemand je bijvoorbeeld geïnspireerd?

Ik wist dat het bestond. Net zoals je weet dat ergens de Mount Everest staat. Geen voorbeeldfiguur of leermeester, gewoon aan de slag gegaan en dan nu stukje bij beetje verder klimmen omhoog. 😉

Wat is je favoriete vakantieland?

Frankrijk is voor mij jeugdsentiment! Met de caravan gingen wij daar altijd heen vroeger. Maar een echte favoriet heb ik niet, ik hou juist van nieuwe plekken ontdekken. We sparen nu voor een grote reis naar Indonesië. Geen idee wanneer het ervan gaat komen, maar we gaan er ooit heen!

Wat is je beste karaktereigenschap?

Vertrouwenswaardig en oprecht geïnteresseerd. Oeps dat zijn er twee! Bij mij vertellen mensen in ieder geval vaak bijna vanzelf wat ze op hun hart hebben, omdat ze weten dat het in goede handen is en ik echt naar ze luister.

Waar ben je trots op?

Mijn doorzettingsvermogen. Die heeft me ver gebracht in dit leven. En mijn moeder! Zij heeft al zoveel meegemaakt in haar leven en toch weet ze ultiem te genieten van de kleine dingen. Zoals lekker spelen met haar kleinzoon. 🙂

Kat of Hond?

Geen! We hebben goudvissen. 😉

Wie zou je graag willen ontmoeten?

Ik zou nu natuurlijk moeten schrijven: Ghandi of Johnny Depp. Dat is ook zo, maar meer nog zou ik willen ontmoeten: mijn opa, de vader van mijn vader en mijn oma, de moeder van mijn moeder. Die heb ik helaas nooit mogen kennen. Daar ben ik gewoon echt nieuwsgierig naar, hoe zij dachten en leefden en wat ze mijn ouders probeerden mee te geven in hun opvoeding.

De genomineerden en mijn vragen

Zo dat waren de vragen van Francesca! Zijn jullie er nog? Volgens mij heb ik nog nooit zo een lange blog geschreven, haha! En dan nu (tromgeroffel), mijn genomineerden voor de Liebster Award:

 1. Suze Nane Poppe - http://www.suzenanepoppe.nl
 2. Kitty in the City - http://kittyinthecity.squarespace.com
 3. Dames Dietz - http://damesdietz.wordpress.com
 4. PSnim - http://www.psnim.blogspot.nl
 5. Mama Roos' blog - http://www.mamaroosblog.wordpress.com
 6. MizFlurry - http://www.mizflurry.blogspot.com
 7. Mydailythings - http://www.mydailythings.com
 8. Ja papa! - http://www.ja-papa.nl (ook even een mannenblog tussen al deze dames!)
 9. Voor mijn kleintje - http://voormijnkleintje.nl
 10. Verne & Jasper - http://www.vernejasper.com
 11. Love that - http://lovethat.nl

Neem gerust eens een kijkje op deze leuke blogs! Ik heb er trouwens 11 genomineerd. Het laatste blog vind ik gewoon erg leuk, maar ik weet dat de schrijfster net bevallen is! Dus ik verwacht geen blogpost over de Liebster award, lekker blijven cocoonen Marlieke! Voor de andere genomineerden: voel je niet verplicht, maar natuurlijk zou het super leuk zijn als jullie de award doorgeven.

Hierbij mijn vragen aan jullie:
 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Waar komt de naam van je blog vandaan?
 3. Wat vind je het leukst aan je blog?
 4. Wat vind het lastige van bloggen?
 5. Hoe verzin je je nieuwe blogs?
En dan nu wat persoonlijker...
 1. Wat is je grootste blunder?
 2. Wat is een verborgen talent van jou?
 3. Wat is jouw guilty pleasure?
 4. Wat is je mooiste herinnering?
 5. Welke levenswijsheid wil je je lezers meegeven?

Good luck aan de genomineerden en bedankt voor het lezen van mijn Liebster Award!

Liefs,

Chantal

336x280 MMD 336x280 jpg

9 Responses

 1. Erg leuk om wat meer over je te weten te komen! Maar ook het lijstje met blogs vind ik leuk want ik ken er bijna geen! <span class="cluv">Nicole recently posted...<a class="a8dc243317 245" rel="nofollow" href="http://babyeagles.wordpress.com/2014/03/28/tag-lente-kriebels/">Tag: lente kriebels</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 245" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Blij dat te horen! Ja, ik heb echt even gezocht naar mooie blogs die ik graag lees, onder de aandacht wil brengen, en sommige die ook echt een zetje kunnen gebruiken in bekendheid. Veel leesplezier met de blogs en fijn dat je mijn Liebster Award leuk vond!
 2. Francesca Vonk
  Your comment*
  • Ho... ik drukte 1x te veel op enter en nu staat er een leeg comment. HANDIG FRANCESCA! Maar goed, LEUK om je award te lezen en wat meer te weten te komen. Ook dat je op vakantie besloot te gaan bloggen. Waar vakanties al niet goed voor zijn he!? Zouden we vaker moeten doen! :) Ook je lijst met genomineerden is waardevol want ook ik ken er bijna geen van! FEEST! Meer blogplezier! *klikkerdeklik* <span class="cluv">Francesca Vonk recently posted...<a class="aec23a725a 250" rel="nofollow" href="http://mamasgoud.nl/2014/03/27/gastbloggen-is-leuk/">Gastbloggen is leuk!</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 250" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
   • Ha Francesca, dank je voor je leuke reactie!! Blij te lezen dat je de Award leuk geworden vindt en dat je weer wat nieuwe blogs ontdekt hebt. Daar is de award voor bedoeld tenslotte. ;-) Fijne dag en tot blogs! :-)
 3. Dankjewel voor de nominatie, het blogje staat in mijn conceptjes en ben bezig mijn nominatielijst aan te vullen ;) ik moet zeggen, veel blogjes die genomineerd zijn kende ik ook nog niet. Vooral de papa blog is echt heel erg leuk! <span class="cluv">Roos recently posted...<a class="8b94c79af4 252" rel="nofollow" href="http://mamaroosblog.wordpress.com/2014/03/30/mijn-fotoweek-13/">Mijn fotoweek #13</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 252" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
  • Ha Roos, graag gedaan! Leuk dat je weer nieuwe blogs ontdekt hebt zo. En ik ben benieuwd naar jouw invulling van de Liebster Award! :)
 4. Sas
  Ik heb hem met veel plezier gelezen :)
  • Aaah, dat is leuk om te horen! Dank je! :)

Leave a comment

CommentLuv badge