Hoera! Zwanger van de tweede!

Ja, je leest het goed. Ik ben zwangerrrrrrr! Waar Noah nog onverwacht ons leven binnen kwam, bam, verwachten we nu ons tweede kindje met voorbedachte rade. Maar dat maakt het niet minder spannend of meer gewoon om zwanger te zijn! Ik vind het net zo leuk en ongrijpbaar bijzonder als bij de eerste. Bij Noah was het iets meer wennen aan het begin, omdat het allemaal zo onverwachts was en ik nu eenmaal een planmatig dier ben. Maar de wens om ooit moeder te worden was voor mij zo duidelijk aanwezig, dat de schrik al snel plaats maakte voor heel veel liefde. Dezelfde liefde als die ik nu voel voor dit nog ongeboren kindje in mijn buik.

zwanger van de tweede buikfoto 23 weken zwangerschapIk ben ontzettend dankbaar dat ik voor een tweede keer gezond zwanger mag zijn. Iedere week groeit mijn buik nu gestaag en wordt ik me meer en meer bewust van het kleine leven dat in mij groeit. Voor mij geen 3D echo's of een gender reveal party. Het mooiste bewijs zijn de schopjes in mijn buik. En heel eerlijk gezegd: bij de geboorte zijn baby's vaak wat verkreukeld, maar dat is niets vergeleken bij die 3D foto's vanuit de buik. Ik vind het altijd net kleine monsters of maanmannetjes op die foto's. Not for me dus! Ook ben ik niet het type bije blogger dat iedere zwangere week vastlegt vanaf de zwangerschapstest. Daarvoor ben ik iets te voorzichtig (het kan ook anders lopen, wat ik uit ervaring weet) en iets te nuchter. Al zal mijn vriend dat laatste graag ontkrachten, helemaal nu ik natuurlijk onder de hormonen zit en bij ieder nieuwsitem met zielige kindjes erin loop te wateren.

En jawel, dat ik loop te wateren, heeft nog een bredere en vrij letterlijke betekenis. En dan heb ik het niet over ons prachtige moestuintje dat iedere avond water krijgt helaas. Het zijn de alom bekende bekkenklachten die weer terug zijn. Welcome my old friend. I did'nt miss you and i will deal with you. Heb je behoefte aan wat tips om (niet) van het lachen in je broek te plassen of gewoon behoefte aan een hilarisch herkenbaar verhaal, lees dan vooral even mijn blog over het trainen van de bekkenbodem. Ik nies in ieder geval weer met mijn benen gekruist en doe die (te) gekke ABBA oefeningen weer, whenever wherever.

Ik ben nu 23 weken en alles gaat goed gelukkig. Ben je benieuwd wat het wordt? Ik zou zeggen: Stay tuned! Mijn volgende blog schrijf ik over de 20 weken echo.

Veel liefs,

Chantal

Afbeelding zwangerschapstest via zwangerschap-online.
[bol_bestsellers limit="2" block_id="bol_577eb3ad5a1f7_bestsellers" cat_id="17083+4856" name="Zwangerschap" sub_id="Zwanger van de tweede" title="" link_color="F96380" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="11F520" deliverytime_color="010302" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="450" cols="1" show_bol_logo="1" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="0" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

8 Responses

  1. Mandy
    Gefeliciteerd met de zwangerschap! Balen van je bekken maar geniet zoveel als je kunt! Liefs
    • Dat doe ik zeker, dank je! En op zich valt het nog mee hoor, maar het was wel meteen weer terug. ;-)
  2. Gefeliciteerd!!!!
  3. Gefeliciteerd!! Wat een leuk nieuws! Geniet van de zwangerschap en alle schopjes in je buik. Bijzonder, genieten is dat.
    • Dank je! Ja echt he? Voelt heel bijzonder weer zo opnieuw!
  4. Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Leave a comment