DIY: piratenboot traktatie

 • benodigdheden piratenboot traktatie
 • zelf maken piratenboot traktatie
 • bananen piratenboot traktatie
 • zelf maken piratenboot traktatie
 • zelf maken piratenboot traktatie
 • zelf maken piratenboot traktatie
 • zeil schip traktatie piraat doodshoofd

In mijn feestblog voor het éénjarig bestaan van Mamazing, hield ik een pol. Daaruit bleek dat sommige van jullie het leuk zouden vinden als er soms een 'do it yourself' op Mamazing zou komen. Bij deze een DIY try-out! Noah is deze week twee jaar geworden en als moeder zorg je dan toch meestal voor een traktatie op de crèche of school. Vorig jaar heb ik gewoon danoontjes ingepakt met zilverfolie en er een leuke sticker opgeplakt, klaar! Dit jaar wilde ik wel eens de uitdaging aan gaan voor een heuse DIY. Nou, dat heb ik geweten. 😉 Je bent (afhankelijk van het aantal kinderen waar je het voor maakt) best even bezig met zo'n DIY. Maar ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Dit is wat je nodig hebt om de piratenboot traktatie te maken:
 • zwart en/of gekleurd papier
 • satéprikkers (klein en groot)
 • fruit: druiven, aardbei, banaan
 • plakoogjes (ik heb ze van de HEMA)
 • decoratiepen met eetbare inhoud (dr. Oetker)
 • doosjes rozijntjes
 • rijstwafels
 • schaar
 • fijnschrijvers (goud, zilver, zwart, wit)
En zo maak je de piratenboot traktatie:

Vouw het zwarte of gekleurde papier twee keer dubbel. Zo ontstaan zachte vouwlijnen waarop je het A4-tje precies in vier stukken kan knippen. Dat worden de zeilen. Hierop kan je alvast doodshoofden of iets anders tekenen dat je echt vindt passen bij een piratenboot. Maak twee gaatjes met een satéprikker in je zeilen, onder en boven, en steek de prikker erdoor. En dan nu de boot! Die kan je op verschillende manieren maken. Ik heb als eerste versie rijstwafelboten gemaakt met een rozijnendoosje ertussen. Ik moet eerlijk zeggen dat het steken van de prikker door een rijstwafel niet altijd lukt zonder dat de rijstwafel breekt. Dus na wat gebroken rijstwafels, ben ik overgestapt op bananen als boot. 😉 Hier kan je veel gemakkelijker een rozijnendoosje onder prikken. Aan de zijkant maak je roeispanen van een kleine satéprikker met druifjes. Het idee daarvan is dat je ze zo prikt, dat de banaan op zichzelf kan blijven staan. Door de banaan (of tussen de klep en het doosjes van de rozijnen bij de rijstwafelboten) steek je vervolgens het zeil. Tot slot maak je meneer aardbei tot piraat, door hem een plakoogje te geven die je erop kan vastzetten met wat decoratiechocolade. Een klein stipje is genoeg om het oogje te laten plakken. Met de rest van de decoratiechocolade teken je een ooglapje. En voìla, ai ai aiiiii! Je eerste piratenboot is klaar. Succes met de volgende bootjes!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet een die-hard DIY mama ben. De perfecte pinterest mama die alles namaakt, mij niet gezien. Het leven met een kleintje is soms al ingewikkeld en druk genoeg, hahaha! Maar zodra het simpel en snel kan, en ook nog leuk is, horen jullie weer van me met een new and improved DIY. 😉

Ik ben trouwens benieuwd wat jullie van de piratenboot traktatie vinden! Laat je het me weten in een reactie?

Liefs,

Chantal

4 Responses

 1. Iris
  Gefeliciteerd met Noah! En wat een leuke traktatie zeg. Ik vind het echt super knap dat je ze zelf hebt gemaakt, maar ik ben zelf echt geen DIY'er. Pfff, zou niet weten waar ik de tijd en geduld vandaan moet halen. Gelukkig heb ik nog een half jaar om over de traktatie van mijn kleine boef na te denken.
  • Aaah dank je Iris! Lief! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet echt een DIY'er ben hoor, maar voor mijn blog de stoute schoenen maar eens aangetrokken. ;-) Het kost meer tijd dan je denkt zal ik je eerlijk vertellen, maar goed het resultaat mag er zijn. Vorig jaar heb ik trouwens gewoon een paar danootjes in zilverfolie ingepakt en een sticker erop geplak, hahaha. Dus zo kan het ook. :-)
 2. Judith
  Ze zijn echt superleuk!! En gefeliciteerd met Noah! Mijn jongste wordt deze maand ook 2, en is gek op bootjes, dus misschien ga ik ook wel zoiets als dit maken. Leuke tip!!
  • Dank je! Ben benieuwd of je de bootjes nog gemaakt hebt! :-) Ik wilde trouwens net een reactie achterlaten bij jouw project kikkerdril (te grappig dat je dat doet, leuk!), maar het is best even puzzelen en lukte me niet. Mijn wordpress herkende hij niet en ik gebruik liever niet mijn google-account. Vrijblijvende tip om misschien even te kijken hoe lezers gemakkelijker een reactie kan laten geven (naam + website opgeven kan vaak ook). Mij lukte het nu niet helaas! Maar leuk project dus! Succes!

Leave a comment