Hoera! Mamazing bestaat 1 jaar! (Poll + Winactie)

mamazing mamablog één ajar jarig feest taart

Wat is de tijd hard gegaan! Ik ben al weer een jaar aan het bloggen. In januari, een jaar geleden, heb ik dit blog officieel wereldkundig gemaakt via Facebook. Mamazing bestaat dus één jaar. Hiep, hiep, HOERA!

Ik vind het onvoorstelbaar hoeveel mensen het leuk vinden om mijn blogs te lezen. Dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Super bedankt allemaal!! Ik geniet ernorm van jullie leuke reacties. 🙂 🙂 🙂

In dit blog wil ik graag in een korte terugblik vertellen hoe Mamazing zich ontwikkeld heeft het afgelopen jaar, van baby tot dreumes zeg maar. Ook zal er een mini poll zijn waarin ik je o.a. wil vragen aan te geven wat je bijvoorbeeld het liefst leest op taart illustratieMamazing, zodat ik het komende jaar nog beter rekening kan houden met wat jullie als lezers leuk vinden. En, wie jarig is trakteert. Dus ik sluit dit unieke blog af met een super leuke winactie! Reden genoeg om door te lezen toch? 😉

Mamazing Flashback

Vorig jaar ben ik rond deze tijd dit blog begonnen om andere mama’s te helpen met opvoedtips en gemakkelijke recepten, maar vooral ook om een eerlijk beeld te scheppen van het moederschap en de boel lekker te relativeren. Eén van mijn eerste, officiële blogjes ging bijvoorbeeld over bekkenbodemklachten na de bevalling (oh, daar komt die uitspraak vandaan: ‘in je broek plassen van het lachen! 😉 ). En één van mijn meest gelezen blogjes is iets waar ik lang over getwijfeld heb, maar toch eerlijk heb vast gelegd op mijn blog: het maken van een bortsvoedingsketting. Wat? Ja, lees en huiver zou ik zeggen. Ik doe er nu helemaal niets meer mee, maar het was voor mij op dat moment echt nodig om afscheid te kunnen nemen van het zelf voeden. Het een plekje te geven (en af te kicken van de hormonen, hahaha). Nou goed, zoals je begrijpt hou ik van schrijven humor en eerlijk met een randje of op het randje. 😉 Maar eerlijk is er in allerlei vormen, van freaky eerlijk tot lief eerlijk. Het blog dat ik schreef over de liefde van mijn moeder werd bijvoorbeeld enorm gewaardeerd door jullie als lezers. Hartverwarmend was dat.

In de loop van het jaar ben ik steeds vaker recepten gaan uitproberen. Als student kwam ik niet verder dan pasta met spinazie en boursin, maar nu ik moeder ben, komt de ware huismus in mij boven. Ik hou van uitproberen, stoven en sudderen. Net als mijn eigen moeder eigenlijk! Al moet het niet te ingewikkeld worden met die cacaonibs en superfoods van tegenwoordig. 😉 Simpel, gezond en lekker. Dat is waar ik van hou. Misschien dat daarom soepen zo favoriet zijn bij mij en Noah. Waar ik ook erg blij van wordt altijd, is als één van mijn recepten wordt uitgeprobeerd. Zo werd eergisteren nog de Marokkaanse kipstoof gemaakt door één van mijn instagramvolgers, zo leuk!

Mamazing is gegroeid qua volgers en in samenwerkingen met bedrijven. Er zijn grote winacties geweest, zoals deze kinderfietswinactie, waarvoor ik speciaal een filmpje opnam met Noah om de winnaar bekend te maken, maar ook kleine en persoonlijne, zoals deze van Mamaluv kinderlabel. Ik vind beide net zo leuk en misschien de kleine, persoonlijke nog wel ietsje leuker. Omdat je dan niet alleen een product, maar ook echt de persoon achter het product in het zonnetje zet. Ik heb niet de intentie met Mamazing een soort win- en reclameblog te worden, daarom hou ik het wel beperkt wat betreft de winacties en zeg ik soms nee. En schrijf ik ook wel eens voor een goed doel, zoals de Hartstichting of Mommaluv of de wetenschap.

Tot slot heb ik dit jaar geleerd dat bloggen best pittig is naast een 4-daagse werkweek. Want het is niet alleen bloggen, maar ook actief zijn op allerlei social media. Timemanagement is alles. 😉 Zo heb ik aan het begin mezelf opgelegd 2x per week te bloggen en nu blog ik vooral vanuit mijn hart. Wanneer mijn gezin of werk aandacht nodig heeft, of gewoon ikzelf, is het even wat rustiger op Mamazing. Maar mijn liefde voor het schrijven is altijd aanwezig. 🙂 Zo heb ik laatst voor het eerst met een #twittercolumn in de Metrokrant gestaan!

twitter twittercolumn mamazing mama blog

De toekomst van Mamazing: jullie inbreng met een korte poll!

Voor het nieuwe jaar heb ik geen spannende veranderingen in petto voor Mamazing. Ik ga gewoon lekker verder bloggen zoals jullie van me gewend zijn en ondertussen nog even verhuizen. 😉 Stiekem ben ik wel benieuwd of jullie dat een fijn idee vinden als lezers (het doorbloggen dan, zoals ik nu doe. Verhuizen doe ik toch wel, haha!). Misschien is Mamazing goed zoals zij is, maar misschien hebben jullie als lezers juist bepaalde verwachtingen van de blogs op Mamazing of leuke, nieuwe ideeën voor een rubriek! Daarom wil ik je graag vragen aan deze korte poll mee te doen. Of je nu heel vaak mijn blogs leest, of hier voor het eerst bent: voel je vrij de onderstaande vragen in te vullen. Daar maak je mij blij mee en uiteindelijk ook jezelf. Want jullie ideeën neem ik zeker mee in mijn blogs voor 2015. 🙂

[poll id=”2″]

[poll id=”3″]

[poll id=”4″]

baby giraffeMamazing trakteert: Winactie

De winacties op Mamazing zijn meestal gekoppeld aan een product dat ik review voor een groot bedrijf of kleine start-up. Super leuk om te doen vind ik dat altijd. Ik hou ervan om mensen te helpen en jullie, mijn lezers, blij te maken namelijk. Omdat Mamazing jarig is, leek het me leuk om nu eens iets van mezelf weg te geven. Geen afdankertjes natuurlijk, leuke spullen! Wat verklap ik nog niet! Het wordt een verrassingspakket. Something old, something new, something Mamazing, something pink. Nee, ik ga niet trouwen. Maar ik blijf mijn lezers graag trouw. 🙂 Het wordt een pakket dat past bij Mamazing, vol persoonlijke, lieve, handige en grappige verrassingen.

Like de Facebookpagina of Bloglovinpagina van Mamazing en laat het me weten in een reactie als je meedoet! De winactie loopt tot 13 februari, op zaterdag 14 februari maak ik de winnaar bekend via Facebook.

Ik neem alvast een hap van de verjaardagstaart. Cheers! 😉

Liefs en hopelijk tot gauw weer op Mamazing! Thanks for following! Jullie zijn…

(M)amazing!

Chantal

PS: Volg je Mamazing al? Kijk en vind ons ook op Instagram! We zijn ook te vinden op FacebookBloglovin en Twitter. Gezellig je daar te ontmoeten!  🙂

Illustraties: De vrouw met taart is van Ingrid, ze blogt over creativiteit en maakt haar eigen tekeningen op Ing-things. De giraffe met ballonnen is van Margaret Berg.

34 responses to “Hoera! Mamazing bestaat 1 jaar! (Poll + Winactie)”

 1. 1 jaar alweer!? Gefeliciteerd….
  Ik volg je blog vanaf het begin. De recepten voor peuters waren favoriet!
  Ik laat me graag verrassen.
  Fijne blog verjaardag en nogmaals gefeliciteerd!

  • Hey Daantje, wat leuk om te horen dat je me al vanaf het begin volgt! Super! Hoe oud is jouw kindje nu? Noah eet nu meer met de pot mee, vandaar dat ik iets minder echt peuterrecepten erop zet. Maar wel vaak dingen die hij ook lust en mag als peuter. Zou je het leuk vinden om meer peuterrecepten weer te zien op Mamazing of andere ideeën als trouwe volger? Ik ben benieuwd! 🙂

  • Dank je!! Ja, het bloggen is super leuk en soms ook wel even puzzelen om naast je gezinsleven regelmatig te bloggen. 😉 Leuk dat je me volgt nu en meedoet!

 2. Gefeliciteerd, zijn we precies even lang aan het bloggen. Al besteed ik er geen aandacht aan, maar pas als ik de eerste verjaardag van het domein vier. Leuke winactie heb je er bij gedaan. Ik doe zeker mee!

  • Hey Linda, bedankt en leuk zeg! Jij ook gefeliciteerd natuurlijk! Je gaat als een speer met je blog in het afgelopen jaar trouwens, knap gedaan meid. En bevalt het gastouderschap? Veel succes op je nieuwe domein en ik heb je erbij gezet voor de winactie!

 3. Van harte gefeliciteerd!!!
  Ik lees je blog altijd met een glimlach op mijn gezicht, zo herkenbaar allemaal. Mijn kleine man is een paar maanden jonger, dus ik vind het leuk om te lezen wat mij nog te wachten staat (soms met knikkende knieën).
  Je hebt een heerlijke, eerlijke manier van schrijven en een geweldige humor.
  Ik zou graag meedoen met de winactie, maar heb geen facebook account, mag ik evengoed meedoen?

  Groetjes, Iris

  • Ha Iris, wat een lieve reactie! Die bewaar ik in mijn hart. 🙂 En natuurlijk mag je meedoen. Ik wil mensen die geen Facebook hebben niet verplichten erop te gaan en belangrijker nog, je bent een super trouwe lezer. Daar gaat het om. 🙂 Fijne avond en ik heb je erbij gezet.

  • Van Harte lieve Iris! Je hebt gewonnen! In je mail zit een persoonlijk bericht. Stuur je me je adres? Dan krijg je het gepersonaliseerde verrassingspakket zo snel mogelijk thuis gestuurd van mij en Noah! Liefs, Chantal

 4. Gefeliciflapstaart!!!! 1 Jaar super leuk!! Na een feestje, cadeaus, weer genoeg inspiratie voor het volgende jaar!!! Ook ik ga niet trouwen….maar ik ben wel heel nieuwdgierig naar de verrassingen…..ik doe mee.

  • Dank je Eva, wat lief van je! Ik heb je erbij gezet voor de winactie. 🙂 Ik zie nu dat je zelf actief bent op Etsy. Wat een leuke dingen maak je! Vooral die vlinders zijn erg gaaf. Tot gauw!

 5. Wauwie, ik heb gister al mijn gewonnen verrassingspakket ontvangen!
  Wat een feest om uit te pakken en het pakketje rook heerlijk door de rooibos/chai thee die erin zat. Ik kende de smaak nog niet, maar het is gelijk mijn lievelingsthee geworden.
  De schattige kaarten van Dille en Kamille komen altijd wel goed van pas en het leuke armbandje is helemaal mijn stijl, ik heb al zin in de zomer.
  Het to-do boekje heb ik gelijk in gebruik genomen, met een verhuizing in het vooruitzicht loopt mijn hoofd over van alle dingen die ik nog moet regelen.
  Dankjewel lieve Noah en Chantal en tot blogs.
  Liefs, Iris

  • Aaaah, super leuk om te horen! Fijn dat je er zo blij mee bent!! Die thee is inderdaad lekker hè? Echt mijn lievelings. Geniet ervan en op naar de zomer inderdaad. 🙂 Tot blogs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *