speltcakejes appel-rozijn met kaneel

  • speltcakejes in de vorm afbakken
  • appel rozijn gesneden
  • speltcakeje appel rozijn kaneel
  • speltcakejes appel rozijn kaneel

Noah en ik gaan iedere week op bezoek bij mijn moeder. Op instagram kan je dat vaak wel zien, omdat ik regelmatig een lieve foto of een filmpje plaats van het olijke duo. Noah is verzot op zijn oma en wil altijd graag op oma's auto zitten. Op oma's auto? Ja, dat lees je goed. Mijn moeders rollator noemt Noah namelijk een auto. Zo heeft oma dus ook een auto. 'oma auto, oma koffie', zegt Noah dan. Want oma drinkt ook graag koffie, met iets lekkers. Daarom heb ik dit weekend speltcakejes appel-rozijn met kaneel gebakken. Die zijn super makkelijk te maken (zie ook het mini filmpje op mijn youtube kanaal). Het meeste heb je vaak gewoon al in huis!

Dit heb je nodig voor de speltcakejes appel-rozijn met kaneel:
  • 150 gram speltmeel (gewone bloem kan ook natuurlijk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 100 gram honing
  • 90 ml olijfolie
  • twee eetlepels yoghurt
  • 1 appel, in stukjes gesneden
  • handje rozijnen
En zo maak je de speltcakejes appel-rozijn met kaneel:

Verwarm je oven op 180 graden. Doe de speltmeel, het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en het zout bij elkaar in een grote beslagkom. Doe in een ander kommetje alle natte ingrediënten (yoghurt, ei, honing en olijfolie) en roer dit doorelkaar. Spatel dan nu voorzichtig dit mengsel door de beslagkom met droge ingrediënten. Als alles goed gemengd is, kan je de appel en rozijnen erbij doen en het geheel nogmaals doorroeren. Bak de muffins af in ongeveer 20 minuten. Je kan met een satéprikker controleren of de speltcakejes appel-rozijn met kaneel klaar zijn. Komt de satéprikker er droog uit, dan zijn ze klaar. Opeten maar!! 🙂

2 Responses

  1. Lekker! Fijne ingrediënten ook!
    • Ja hè? Zijn echt lekker en gezond ook nog! :-)

Leave a comment