Het Bebiboek (inclusief winactie!)

Vorige week kreeg ik het prachtige Bebiboek opgestuurd van Hanneke van den Brink om te recenseren. Ik heb het in twee avonden uitgelezen. Het is een handzaam boekje dat kersverse vaders en moeders houvast geeft en steun. Het is liefdevol geschreven, leest lekker weg, en staat vol met tips en leuke illustraties van Suus van den Akker. Er staan bijvoorbeeld heel gemakkelijk toepasbare massage instructies in (met foto's en een filmpje) om je baby een heerlijke massage te geven. In dit blog laat ik jullie kennismaken met het Bebiboek en ik mag ook nog eens een exemplaar weggeven! Lees dus vooral verder als je nieuwsgierig bent geworden naar het boek of nog zoekt naar een geschikt kraamcadeau. 🙂

Over de schrijfster

Hanneke is kinderverpleegkundige, babyconsulent en moeder. Ze heeft in 2012 al eerder een Bebiboekje geschreven. Dit boekje schreef ze voor moeders die tijdelijk met hun baby in de crisisopvang van Blijf Groep Amsterdam woonden (vanwege huiselijk geweld). Dat boekje was zo succesvol, dat Hanneke besloot opnieuw een Bebiboek te schrijven. Dit keer voor alle (aanstaande) moeders èn vaders! Want iedereen die papa of mama wordt, kan wel wat extra uitleg en steun gebruiken.

Bebiboek Hanneke van den Brinkvader-moeder-bebi-300x270 bebiboek illustratie Suus van den Akker

Over het Bebiboek

Het Bebiboek is een fijn en handzaam boek dat je goed kan gebruiken om je voor te bereiden als er een kindje op komst is of juist als het pas geboren is. Hanneke schrijft op heel toegankelijke wijze wat je allemaal te wachten staat als ouder van zo'n lief, hulpeloos hummeltje. Als je kindje geboren wordt, verandert er namelijk een hele hoop. Je hebt niet alleen voor een babytje te zorgen 24/7, maar ook jijzelf hebt meer zorg nodig dan anders. Je kan best emotioneel zijn na de bevalling en er komt een hoop op je af. In het boek vind je daarom tips voor de basale verzorging van je kindje, maar bijvoorbeeld ook twee handige oefeningen om zelf weer wat te ontspannen te midden van al die veranderingen als je daar behoefte aan hebt.

Alle onderwerpen die belangrijk zijn rondom de verzorging van een pasgeboren baby komen aan bod, maar ze worden niet heel gedetailleerd beschreven. Ik vind dat een slimme keuze. Het boek blijft zo behapbaar en praktisch. Als je net bevallen bent, heb je nou niet bepaald veel extra tijd over om te gaan zitten lezen. 😉 En met al die zwangerschapshormonen nog in je lijf, lukt concentreren ook al niet zo, weet ik nog! Als je ergens mee zit, kan je het gemakkelijk opzoeken in het Bebiboek. Je leest een paar tips en kan daarmee meteen aan de slag. Wil je echt meer weten over een specifiek onderwerp, dan verwijst Hanneke je bijna altijd naar een ander handig boek of een verantwoorde website. Je staat er zo nooit alleen voor. 🙂

Bebiboek Hanneke van den Brink met flaptekst

Een mooi voorbeeld daarvan is het gedeelte over veilig slapen. Hierin vertelt Hanneke hoe je het bedje het best kan opmaken, namelijk als een matrozenbedje. Nooit geweten! Zo voorkom je dat je kindje per ongeluk onder de lakens verdwijnt tijdens zijn of haar slaapje. Ze verwijst daarbij naar een handige website met een instructiefilmpje.Zo is het Bebiboek volledig zonder dat het je overspoeld met te veel informatie, waar je soms alleen maar onzeker van wordt. Als lezer kies je dus zelf waar je meer over wil weten.

Sowieso vind ik het hoofdstuk over slapen echt een duidelijk en 'to the point' hoofdstuk. Wat had ik graag meer inzicht gehad in de slaapsignalen en de slaaptijd versus de wakkere tijd van onze Noah toen hij klein was. Dat had een hoop gedoe gescheeld. Lees hier onze strijd met Noah's slaapjes. Ik ben er later nog speciaal een boek over gaan lezen, Slaap lekker van Arna Skula. In het hoofdstuk over slapen in het Bebiboek staat in het kort alles genoemd dat je zou willen weten. Handig toch?

Over babymassage

Ik heb altijd al babymassage willen doen met Noah, maar het is er simpelweg nooit van gekomen. Met dit boek hoef je helemaal niet meer op cursus. Het laatste hoofdstuk neemt je namelijk stap voor stap mee in een aantal simpele massage technieken, speciaal voor je baby. Ook op je dreumes zijn ze trouwens toepasbaar. Daar was ik heel blij mee. Het kan namelijk ook voor een dreumes heel lekker zijn om gemasseerd te worden en alle indrukken die hij overdag heeft opgedaan (en dat zijn er nogal wat bij die wereldontdekkertjes!) los te laten.

bebimassage-300x227 illustratie Suus van den Akker Massagefilmpje video baby voetje masseren

Noah wilde niet stilliggen voor een hele massage nog. Dat is hij ook niet gewend, maar om te beginnen heb ik zijn benen en voetjes rustig gemasseerd. Het ging heel spelenderwijs. Soms kroop hij even giechelend weg op het bed, dan legde ik hem liefdevol en rustig weer terug. En ging ik verder met het andere beentje. Na de massage liet hij zich heel gewillig in zijn eigen bedje leggen. Hij leek echt rustiger. Ik heb het pas één keer geprobeerd, dus wie weet was het een toevalstreffer. 😉 Maar ik vond het een fijn moment zo samen met hem en hij ook, dat was voelbaar. Tijdens babymassage gaat het namelijk ook om het contact met je kindje. Je bent echt weer even één geheel met elkaar. Heel mooi is dat. Het speels masseren voor het slapen, gaan we in ieder geval vaker doen. 🙂

Winactie

Wil je ook graag het Bebiboek ontvangen om zelf te lezen of om weg te geven aan iemand die je het gunt? Ik mag één exemplaar twv €24,95 weggeven! Het enige dat je hoeft te doen, is het volgende:

1. Like mijn facebookpagina Mamazing.

2. Like de facebookpagina van het Bebiboek.

3. Laat een berichtje achter onder dit blog of op Facebook bij de winactie waarom je het pakket graag wint.

That's it! Leuk als je meedoet! En helemaal leuk als je de winactie deelt op Facebook onder je vrienden. 🙂

Liefs,

Chantal

Ps: de winactie loopt tot 20 mei, op 21 mei 2014 maak ik de winnaar bekend op de Facebookpagina van Mamazing! De winnaar wordt bepaald door middel van een loting en ontvangt een persoonlijk bericht van mij hierover.

 

 

12 Responses

 1. Wat een leuke winactie weer, ik doe graag mee.
 2. willeke
  Leuk! Ik doe graag mee, mijn mannetje houdt wel van masseren, dus ik zou er graag meer over lezen om daarna het boek door te geven aan een vriendin die bijna bevalt!
 3. froukje peter
  Ik wil mijn baby graag masseren om krampjes te verzachten
 4. Jorien
  Zou graag dit boekje willen winnen, genoeg zwangeren in mijn omgeving en zelf wellicht even doorbladeren om ook nog wat tips te vinden.
 5. Marleen
  Wat een leuke blog weer Tal! Ik kende het matrozenbedje ook niet. De link naar het instructiefilmpje werkte bij mij alleen niet. En Noah wordt echt al groot als jij praat over "toen onze Noah nog klein was" :)
  • Leen! Dank voor je lieve reactie. Ik heb de link aangepast, dus als het goed is doet hij het weer nu. :-) Fijn dat je dat even gezegd hebt! En ik had het zelf niet door, maar nu je het zegt, inderdaad, dan wordt Noah echt al groot. ;-)
 6. Renske
  Wanneer zowel jij als je partner een heftig leven al achter de rug hebben en je in verwachting bent van een kleintje dan wil je het zó graag goed. Dat geven waar je zekf aan tekort komt. Liefde natuurlijk, maar ook opvoeding. Een band bouwen en je kindje op alle mogelijke manier laten genieten. ❤️ Ik denk dat het bebiboek daar zeker aan kan bijdragen :)
  • Ha Renske, wat een mooi doel heb je voor ogen voor je kindje! Super zo ondanks alles! Liefde geven is de bouwstof en opvoeding het cement. Dat komt helemaal goed als ik het zo lees. Heb je de Facebookpagina van Mamazing en van het Bebiboek al geliked (zie de links in het blog)? Dan doe je mee met de verloting voor het boek. :)
 7. Madeleine
  Wat een leuke winactie! Heb nog geen kids, dus ik wens iedereen succes met de winactie :) <span class="cluv">Madeleine recently posted...<a class="e13bd80342 326" rel="nofollow" href="http://madeleinelifestyle.wordpress.com/2014/05/16/rituals-flowers-of-india/">Rituals ~ Flowers Of India ~ #limitededition</a><span class="heart_tip_box"><img class="heart_tip u 326" alt="My Profile" style="border:0" width="30" height="20" src="https://www.mamazing.nl/wp-content/plugins/commentluv/images/littleheartplus.png"/></span></span>
 8. Wat een leuk boek! Ik weet dat ik helaas te laat voor de winactie maar wilde wel even laten weten dat het een mooie post is en een mooi boek! Ik heb twee zwangere vriendinnen dus misschien een leuk cadeau voor hen.
  • Hey Esther, dank je voor je leuke comment! Voor de actie is het inderdaad te laat, maar wie weet is er over een tijdje weer een leuke winactie. Volg je me al op facebook, twitter of instagram? Daar kondig ik al mijn blogs en natuurlijk ook de winacties aan. :) Fijn weekend!

Leave a comment

CommentLuv badge