Groenteschotel met kip en pesto

  • Groenteschotel met kip en pesto
  • Groenteschotel met kip en pesto op bord
  • Groenteschotel met kip en pesto eten baby 2
  • Groenteschotel met kip en pesto eten baby

Dit recept is een echte 'winner' hier in huis, de groenteschotel met kip en pesto. Ik heb het recept uit Het baby kookboek, een super fijn en simpel kookboek met receptideeën voor baby's van 6 tot 12 maanden. Vanaf 9 maanden mag je kindje van dit recept smullen en het is perfect om hem of haar te laten oefenen met wat grotere stukjes eten.

Voor Noah heb ik de groenten met de aardappel gemengd. Hij vond het heerlijk! De groenten werden één voor één onderzocht en opgegeten, nadat ze eerst meerdere keren in en uit zijn mondje waren gegaan. Kleine smeerkees. Op de foto heeft hij trouwens een grote pleister op zijn bolletje. Hij was aan het oefenen met staan in de box, totdat hij zijn evenwicht verloor en 'boem!' op een rood speelblokje viel uit zijn blokkenstoof.. Au! Gelukkig viel het mee en is de pleister 10x groter dan het sneetje in zijn wenkbrauw. 😉

Dit heb je nodig:
  • 120 gram kipfilet
  • 300 gr gemengde groenten (uit zak van de supermarkt of zelf vers toevoegen, bijvoorbeeld: bloemkool, broccoli en wortel in stukjes)
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 aardappel (geschild en in stukjes)
  • olijfolie of wat margarine
 En zo maak je het:

Snijd de kipfilet in stukjes. Bak de kipfilet in wat olijfolie in circa 5 à 10 minuten gaar, afhankelijk van hoe groot je de stukjes gesneden hebt. Kook ondertussen de groenten en de aardappel in aparte pannetjes gaar in ongeveer 8 minuten. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht van de groenten. Met dit kookvocht kan je de aardappels tot een lekker smeuïge puree stampen. De kip en de groenten kan je fijn snijden zo groot als je kindje het kan eten, afhankelijk van zijn leeftijd. Meng de kip en de groenten met de pesto. Mocht je wat geraspte kaas in huis hebben, dan kan je dat eventueel door de aardappelpuree mengen maar ik vind dat geen must. Zonder is net zo lekker en smaakvol genoeg! Serveer de groenten met de aardappelpuree. Of roer het doorelkaar voor een echte groenteschotel en lekker kliederen en smullen maar. 😉

O ja en wat super handig is: je kan de rest van het groente-kip mengsel in kleine bakjes invriezen, zoals je op de foto ziet. Dan heb je altijd een vers hapje in huis. Je hoeft alleen maar een aardappel te koken en te stampen erbij. Ik denk zelfs dat je dit kan maken voor het gehele gezin, want ik vond het stiekem zelf ook wel lekker om af en toe een hapje mee te eten met ons boefje tijdens het eten geven. 😉 Voor volwassenen kan je bijvoorbeeld wel de kaas door de puree doen of alles in de oven en dan gratineren met kaas! Eet smakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment